قابلیت «Personal Hotspot» یکی از ویژگیهای پرکاربرد آیفون و آیپد است که امکان بهاشتراکگذاری اینترنت داده همراه با سایر دستگاهها را برای شما ممکن میکند. این قابلیت زمانی که به یک شبکه Wi-Fi دسترسی ندارید، میتوانید یاریرسان شما باشد. برای آشنایی با نحوه روشن کردن هات اسپات در iOS ۱۶ و بالاتر و شخصیسازی تنظیمات آن، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
فعال کردن هات اسپات
در مرحله نخست برای اتصال به هات اسپات، باید آن را در دستگاه منبع فعال کنید. نحوه انجام این کار به شرح زیر است:
- ابتدا Wi-Fi آیفون یا آیپد را خاموش و اینترنت سیمکارت خود را فعال کنید. این کار را میتوانید از طریق کنترل سنتر یا با مراجعه به بخش «Cellular» (در برخی از دستگاهها بخش Cellular به صورت Mobile Service عنوان شده است) در تنظیمات انجام دهید. توجه داشته باشید که قابلیت هات اسپات روی آیپد فقط مختص مدلهایی است که از سیمکارت پشتیبانی میکنند.
- وارد «Settings» دستگاه شوید و در بخش Cellular گزینه Cellular Data Network را انتخاب کنید.
- در صفحه جدیدی که برایتان باز شده، به پایین صفحه بروید و در قسمت «Personal Hotspot»، سه مورد APN و Username و Password را وارد کنید. در این سه قسمت هر متن دلخواهی میتوانید وارد کنید.
- حال با بازگشت به صفحه قبل، مشاهده میکنید که گزینه Personal Hotspot به صفحه اضافه شده است.
- سپس به این بخش وارد شوید و گزینه «Allow Others to Join» را فعال کنید.
مرحله اول:
مرحله دوم:
تعیین رمز عبور
برای اینکه سایر دستگاهها بتوانند به هات اسپات شما متصل شوند، باید برای آن یک رمز عبور تعیین کنید. برای انجام این کار، در همان صفحه روی گزینه «Wi-fi Password» کلیک کنید. در صفحه بازشده، یک رمز عبور وارد کنید. این رمز باید حداقل ۸ کاراکتر داشته باشد.
اتصال به هات اسپات
برای اتصال سایر دستگاهها به هات اسپات آیفون یا آیپد، میتوانید از Wi-fi، بلوتوث یا کابل USB استفاده کنید. وقتی دستگاهی را به Hotspot متصل میکنید، نوار وضعیت سبز رنگ در بالای صفحه ظاهر میشود و نشان میدهد که چند دستگاه به آن متصل شدهاند. تعداد دستگاههایی که میتوانند بهطور همزمان به هات اسپات شما بپیوندند به شرکت مخابراتی و مدل آیفون شما بستگی دارد. در ادامه نحوه اتصال به هات اسپات به ۳ روش مذکور توضیح داده میشود.
۱. Wi-Fi
ابتدا مطمئن شوید که در دستگاه منبع گزینه Allow Others to Join روشن باشد. سپس به تنظیمات وایفای دستگاه دوم بروید و منتظر باشید تا دستگاه Wi-Fiهای جدید را شناسایی کند. از میان لیست Wi-Fiها، نام دستگاه منبع را پیدا و روی آن کلیک کنید. سپس رمز عبور هات اسپات را وارد کنید. پس از انجام این کار، دستگاه به هات اسپات متصل میشود.
۲. بلوتوث
امکان بهاشتراکگذاری اینترنت داده آیفون و آیپد از طریق بلوتوث هم وجود دارد. برای اطمینان از اینکه آیفون یا آیپد شما توسط سایر دستگاهها قابل شناسایی است، به صفحه Bluetooth رفته و روی آن بمانید. سپس در مک یا سایر دستگاهها به قسمت بلوتوث بروید و دو دستگاه را به یکدیگر متصل کنید. با انجام این کار، اینترنت داده آیفون یا آیپد با دستگاه دوم به اشتراک گذاشته میشود.
۳. کابل USB
برای استفاده از این روش، ابتدا مطمئن شوید که آخرین نسخه «iTunes» و «Finder» روی مک یا کامپیوتر ویندوز شما نصب باشد. پس از آن، آیفون یا آیپد خود را از طریق کابل به کامپیوتر متصل کنید. در آیفون یا آیپد شما هشداری با عنوان «?Trust This Computer» ظاهر میشود. روی گزینه «Trust» کلیک کنید. پس از آن، علاوهبر اینکه امکان انتقال فایل بین دو دستگاه به وجود میآید، کامپیوتر شما به اینترنت هات اسپات متصل میشود.
اتصال از طریق Control Center
یک روش سریعتر برای به اشتراکگذاری هات اسپات، انجام این کار از طریق Control Center است. البته این روش زمانی کارکرد دارد که تنظیمات هات اسپات مانند رمز عبور را انجام داده باشید.
برای اتصال به هات اسپات با این روش، ابتدا Control Center را با کشیدن انگشت خود از بالای صفحه به سمت پایین باز کنید. حالا انگشت خود را در قسمت تنظیمات Wi-fi و اینترنت همراه نگه دارید تا پنجره بزرگتر نمایش داده شود. در گوشه سمت راست پایین میتوانید گزینه Personal Hotspot را مشاهده کنید. با روشن کردن آن، سایر دستگاهها اجازه اتصال به هات اسپات را پس از وارد کردن رمز عبور به دست میآورند. همچنین در همین قسمت میتوانید تعداد دستگاههای متصل به هات اسپات را مشاهده کنید.
اجازه اتصال خودکار دستگاههای Family به هات اسپات
یک راه سریع و آسان دیگر برای اتصال به هات اسپات در iOS 17 ،iOS 16 و iOS 18، استفاده از قابلیت «Family Sharing» است. این قابلیت به اعضای خانواده یا سایر کاربران متصل به Family Sharing اجازه میدهد که بهطور خودکار و بدون نیاز به وارد کردن رمز عبور، به هات اسپات آیفون یا آیپد شما متصل شوند. برای راهاندازی این ویژگی، مراحل زیر را انجام دهید.
- در Settings دستگاه وارد بخش Personal Hotspot شوید.
- روی گزینه Family Sharing کلیک و تیک آن را روشن کنید. اگر این گزینه را مشاهده نمیکنید، ابتدا باید قابلیت Family Sharing را از طریق تنظیمات Apple ID فعال کنید.
- سپس روی نام هر یک از اعضای خانوادهتان ضربه بزنید و تنظیم کنید که آیا میتواند بهطور خودکار به هات اسپات متصل شود یا خیر.
قطع اتصال دستگاهها به هات اسپات
زمانی که دیگر به اتصال هات اسپات نیاز ندارید یا به هر دلیلی میخواهید اتصال را قطع کنید، به راحتی میتوانید اشتراکگذاری هات اسپات را غیرفعال کنید. برای انجام این کار کافی است که گزینه Allow Others to Join را غیرفعال کنید یا بلوتوث دستگاه را ببندید و یا کابل USB را از دستگاه جدا کنید.
نکات کاربردی در اتصال به هات اسپات در iOS ۱۶ و بالاتر
- تغییر رمز عبور هات اسپات در هر زمانی، باعث قطع شدن اتصال سایر دستگاهها میشود. پس اگر این کار را انجام دادید، دوباره باید مراحل اتصال به هات اسپات را با رمز جدید دنبال کنید.
- از iOS ۱۳ به بعد دستگاههایی که به هات اسپات متصل میشوند، حتی اگر صفحه قفل باشد، همچنان متصل میمانند. بنابراین آن دستگاهها نوتیفیکیشنها و پیامها را دریافت خواهند کرد.
- برخی از برنامهها و ویژگیهایی که نیاز به اتصال Wi-Fi دارند، ممکن است هنگام استفاده از Personal Hotspot کار نکنند. برای مثال، ممکن است نتوانید یک نسخه پشتیبان از iCloud تهیه کنید یا عکسهای خود را در «iCloud Photo Library» آپلود کنید.
جمعبندی
- قابلیت Personal Hotspot یکی از ویژگیهای پرکاربرد آیفون و آیپدهای مجهز به سیمکارت است که امکان بهاشتراکگذاری اینترنت داده همراه با سایر دستگاهها را در اختیار شما میگذارد.
- برای روشن کردن هات اسپات، ابتدا باید برای آن رمز عبور تعیین کنید.
- برای اتصال به هات اسپات میتوانید از یکی از ۳ روش Wi-Fi، بلوتوث و کابل USB استفاده کنید.
- با استفاده از قابلیت Family Sharing میتوانید بهطور خودکار و بدون نیاز به رمز عبور به هات اسپات متصل شوید.
- برای قطع اتصال هات اسپات میتوانید گزینه Allow Others to Join را غیرفعال کنید، بلوتوث را ببندید یا کابل USB را از دستگاه جدا کنید.
- تغییر رمز عبور هات اسپات، اتصال دستگاهها را قطع میکند. برای اتصال دوباره آنها، باید مراحل اتصال به هات اسپات را از نو انجام دهید.
نظر کاربران